Cuma, Eylül 20

Türkiye genelinde infiale neden oldu! 2 yaşındaki Sıla’nın ise hem annesinin hem de istismarcılarının köşkte çalıştığı ortaya çıktı.

Ailesi tarafından Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde hastaneye kaldırılan SY’nin (2) beyin kanaması ve vücudunda morluklar olduğunun tespit edilmesi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 5’e çıktı. BY’nin ardından cinsel istismara uğradığı belirlenen çocuğun annesi ile kadının dini nikahlı olduğu komşularının 13 ve 14 yaşındaki çocukları S.Ö. tutuklandı. . Komşusu KA (33) ve komşusu KA (35) da tutuklandı.

YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKIYOR

Edinilen bilgiye göre; Annenin köşkte çalıştığı öğrenilirken, çocuğun babasının kim olduğu ise belli olmadı. Çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen çocukların ailesinin bulunmadığı, çocukların gündelik işlerde, bazen de gece kulüplerinde çalıştıkları öğrenildi.

Edinilen bilgiler arasında, annenin yanındaki adamın çocuğa istismarda bulunup bulunmadığının henüz tespit edilemediği, çocuğun dövülmesine ilişkin ifadelerinde ise “Çocuk düştü” denildiği öğrenildi. iki kez yere düştüm.”

ANNESİ, CİNSEL İSTİSMARLARA UYAN ÇOCUĞUNU ‘UYANMADIĞI’ İÇİN ALINARAK HASTANEYE GÖNDERİLDİ

Çocuğun annesinin de aralarında bulunduğu 5 kişinin gözaltına alındığı olayla ilgili soruşturmada ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Alınan bilgiye göre anne BY, vücudunda morluklar bulunan 2 yaşındaki kızı SY’yi, kazanın 5 Eylül’de meydana gelmesine rağmen “uyanmadığını” belirterek 3 gün sonra Malkara Devlet Hastanesi’ne götürdü. Küçük SY’yi muayene eden doktor, çocuğun genital bölgesinde morluklar olduğunu fark ederek durumu polise bildirdi ve soruşturma başlatıldı.

Beyin kanaması şüphesiyle Malkara Devlet Hastanesi’nden Tekirdağ Dr. Beyin ameliyatının ardından İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’ne sevk edilen ve yoğun bakım ünitesine kaldırılan SY’nin durumunun stabil ancak ciddi olduğu belirtildi.

Soruşturma kapsamında tutuklanan anne BY, savcılığa verdiği ifadede, “5 Eylül günü komşunun oğlu KA, makarna hazırladıklarını belirterek kendilerini yemeğe davet etti ve çocuğu orada bırakarak eve döndü. SY komşularına, SY ise kimsenin haberi olmasın diye durumu sakladı.”

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, küçük kızın 8 Eylül’de hastaneye kaldırılırken başından vurulduğunu, ardından beyin kanaması geçirdiğini söyledi.

AA-20240912-35627699-35627697-CINSEL_ISTISMARA_UGRAYAN_VE_DARBEDILEN_BEBEGI_ANNESI_HASTANEYE_UYANMIYOR_DIYE_GETİRMIS

MUHTAR: “UTANÇ VERİCİ BİR OLAY”

Kazanın meydana geldiği Camiatik Mahallesi’nin Belediye Başkanı Recai Öztürk, AA muhabirine, olayın mahalle için üzücü ve utanç verici bir olay olduğunu söyledi.

Öztük, bu durumdan Malkara halkı adına utanç duyduğunu söyledi.

Çocuğun emanet edildiği ailenin sorun yaşadığını öne süren Öztürk, şunları söyledi:

“Aile biraz sorunlu bir aileydi, çocuğun emanet edildiği aileden bahsediyorum. Anne en küçük çocuğunu alıp Ege’de bir kasabaya gitti ve orada evlendi. Üç çocuğunu, eşini bıraktı. , yaşlı anneannemiz burada. Çocuklar burada yaşıyordu, biz buradayız. Aileyi sosyal hizmetlere teslim ettik ve büyükanneyi orada yaşamaları için huzurevine göndermek için mücadele verdik.

Büyükanne “Gitmeyeceğim” dedi. Defalarca gitmemize rağmen olmadı. ‘Çocukları yetimhanelere gönderelim’ dedik. Baba, “Hayır çocuklarımı vermeyeceğim, onlara ben bakacağım” dedi. Bu aile öyle bir aile ki. Pek sağlıklı bir aile değildi. Little SY’nin ailesini tanımıyorum veya tanımıyorum. Onlar hakkında hiçbir şey bilmiyorum.”

YARGI SÜREÇ

Soruşturma kapsamında BY’nin birlikte yaşadığı annesi S.Ö, komşuları KA ile 13 yaşındaki oğlu KA ve 14 yaşındaki GK tutuklanırken, şüpheliler de hakim tarafından tutuklandı. Küçük SY’nin kardeşi de devlet koruması altına alınırken, Tekirdağ Barosu Başkanı Egemen Gürcün, darp nedeniyle hastaneye kaldırılan ve yoğun bakımda tedavi altına alınan 2 yaşındaki kız çocuğunun adli tıp raporunda tespit edildiğini söyledi. . , cinsel istismara uğradı. (AA)

NE OLDU?

Malkara’da yaşayan BY, kızı SY’yi 2 Ağustos’ta Malkara Devlet Hastanesi’ne götürdü. Vücudunda morluklar bulunan anne BY, doktorlara, çocuğu bıraktıkları komşunun onu düşürdüğünü ve yaralandığını söyledi. SY muayene edildikten sonra ailesine teslim edilerek evine gönderildi. Aile, Pazar akşamı SY’yi tekrar Malkara Devlet Hastanesi’ne götürdü. Bilinci yerinde olmayan SY’yi muayene eden doktorlar, yara ve morluk belirtileri görünce durumu polise bildirdi. Durumu ağır olan SY, Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan muayenede SY’nin beyin kanaması geçirdiği, vücuduna fiziksel şiddet uyguladığı ve ameliyata alındığı belirlendi. Hastane ayrıca SY’den alınan DNA örneklerini incelenmek üzere Tekirdağ Adli Tıp Kurumu’na gönderdi.

Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlatırken, Tekirdağ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü de aile ve komşulardan bilgi istedi. BY, kızının komşu evinde televizyondan düşmesi sonucu yaralandığını söyledi. Yapılan incelemenin ardından ailenin 5 yaşındaki diğer kızı da koruma altına alındı. Yönetim ayrıca anne ve üvey baba hakkında da suç duyurusunda bulundu.

Tekirdağ Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlatarak gizlilik kararı aldı. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü de soruşturma kapsamında BY’nin de aralarında bulunduğu 5 kişiyi gözaltına aldı. Polis üniforması giyerek emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen BY, nöbetçi mahkeme tarafından ‘çocuğu terk etme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gece adliyeye çıkarılan SY ile komşusunun isimleri açıklanmayan 13 ve 14 yaşlarındaki iki çocuğu da tutuklandı.

BY’nin dini nikahlı olduğu S.Ö. Çocuğu evde bırakan KA ve Malkara Başsavcılığı’ndaki sorgularının ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine götürüldü. 2 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. (DHA)

a2

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Tekirdağ’da şiddet ve istismara maruz kalan 2 yaşındaki erkek çocuğun entübe halde bulunduğunu ve kardeşinin devlet korumasına alındığını bildirdi.

Bakanlık, Tekirdağ’da şiddet ve istismara uğrayan 2 yaşındaki erkek çocukla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Olayın polis birimlerine bildirilmesinin ardından il müdürlüğü ekiplerinin derhal müdahale ettiği ve olayla ilgili şüphelilerin polis birimleri tarafından yakalandığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Entübe çocuğun kardeşi devletin koruması altına alınmış olup, psikososyal destek çalışmaları başlatılmıştır. Suçluların cezalandırılması için Bakanlık olarak davaya müdahil olacağız ve yakından takip edeceğiz. Cezanın en ağırı.” ifadesine yer verildi. (AA)Bu içerik Hande Dağ tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking casibom giriş