Cuma, Eylül 20

Şampiyonlar Ligi’ne veda ettikten sonra Okan Buruk’tan flaş açıklama! – En güncel spor haberleri

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Young Boys’un elenmesinin ardından açıklamalarda bulunarak Şampiyonlar Ligi’ne veda etti.

İşte Okan Buruk’un açıklamaları…

“Maçta yaşananlar hayal ettiğimizle örtüşmedi. Kağıt üzerinde oyuncular arasında inanılmaz bir kalite farkı var. Daha iyisini yapabilirdik.

“Sanki 5 ve 10 KİLO AĞIRLIĞIM VAR”

Bunu geçen yıl Molde’ye karşı oynadığımız maçla karşılaştırdım. Zaman zaman sanki 5-10 kilo yük taşıyormuşuz gibi davrandık. Baskıdan dolayı mı? Bazen çok iyi hazırlanıyorsunuz ve bu sizi etkiliyor. Ne paslarımız, ne dikey oyunumuz, ne dağılımımız iyiydi. Paslarımızda çok fazla hata yaptık ve rakibe pas şansı verdik.

İkinci yarıda kendimizi biraz daha dengeledik, rakip kaleye girip pozisyonlar oluşturduk. Son bölümde ağırlıklı olarak rakibin kalesine oynadık. Oyunu tersine çevirecek pozisyonu aldık. Icardi’nin şutu rakip oyuncu tarafından sektiriliyor ve bu pozisyondan kaleye dönüşüyor.

“SORUMLULUK BENİM”

Başından beri ben sorumluyum. Maçı hazırlayan teknik direktör, oyuncuları seçen teknik direktör. Asıl sorumlu kişi benim. Oyuncularım ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı.

Muhteşem hayranlar vardı. Maç öncesinde, maç sırasında ve sonrasında bana destek oldular. Onlara istedikleri zaferi getiremedik. Üzgünüz. Ama şu da var: Eğer bu takım burada Şampiyonlar Ligi play-off’larında oynadıysa bunu yaptı çünkü geçen yıl şampiyon oldular. Bu oyuncular kazandı. Bu oyuncular yine kazanacak. Öncelikle teşekkür etmek istiyorum.

“HEDEFİMİZ AVRUPA ŞAMPİYONLUĞUNU KAZANMAK”

Prestijli bir turnuvada olamamak üzücü ama Scudetto’yu ve Avrupa Ligi’ni yeniden kazanmayı hedefliyoruz. Bunu yapabilecek potansiyelimiz ve gücümüz var.

Kötü şans da var. Davinson yaralandı. Abdülkerim kırmızı kart gördü. İlk maçta Kaan yoktu. Geriden oyun kurmakta zorlandık. Davinson’un topu ileri itme ve ritim konusundaki eksikliği ciddi bir eksiklikti. Galatasaray’ın mutlaka hedefine yürümesi gerekirdi ama 1-2 takviyeden sonra takımımız şampiyonluk ve Avrupa için mücadele edebilecek.

“ÖNÜMÜZDE ÇOK OYUN VAR”

Önümüzde birçok maç var. Bu oyuncular iki yıldır başarılılar. “Onlara tekrar güveneceğiz ve başarıya ulaşacağız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking casibom giriş