Pazartesi, Eylül 30

Marmara Denizi açıklarında uçan balık yakalandı – Son Dakika Türkiye Haberleri

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Marmara Denizi’nde birçok balık türü çoğalmaya başladı.

Okyanustan çıkan balıklar Ege ve Akdeniz’i, Çanakkale Boğazı’nı geçerek, Marmara Denizi’ne ulaşıyor. Aslan balığı, kirpi balığı ve trachonny balığının ardından, Marmara Denizi’nde uçan balıklar da görülmeye başlıyor.

UZUN SÜRE UÇABİLİR

Uzun süre havada kalabilme özelliğine sahip olan uçan balık, kanatları ve vücut yapısıyla bir uçağa benzemektedir.

Sırtının yılan derisine benzemesi uçan balığı görenleri şaşırtıyor. Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, hava sıcaklıklarının artması ve deniz suyunun ısınmasıyla çok sayıda balık türünün Marmara Denizi’ne girdiğine dikkat çekti.Aslan balığı, kirpi balığı ve trakonyanın ardından Marmara Denizi’nde uçan balıklar da görülmeye başlandı. Okyanusları aşarak birçok balık türü Marmara Denizi’ne giriyor. Sıcaklıklar bu şekilde artmaya devam ederse bu balıkları daha çok Marmara Denizi’nde görebiliriz.“dedi.

VATANDAŞLAR UYARILMIŞTIR

Balcı, yaz sezonuyla birlikte denizcilik sezonunun da açıldığını belirtti. “Bu vatandaşlarımıza ve gençlerimize bir uyarı olacaktır. Artık denizlerimizde çok çeşitli zehirli balık türleri bulunmaktadır. Denize girerken dikkatli olmalıyız. Bilmediğimiz balık türlerine dokunmuyoruz. Bu balıkların arasında dikenli ve zehirli olanları da vardır. Bu konuda dikkatli olmaları konusunda onları uyarıyorum. Dedi.

TÜRK DENİZ SİVİL MÜZESİNE EKLENECEK

Marmara Denizi’nde yakalanan uçan balıklar Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nin parçası olacak. “Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, “Müzede olmayan az sayıdaki balıktan biri de uçan balıktı. 3 binin üzerinde deniz canlısının yer aldığı müzeye bir de uçan balık eklendi. Müzemizde Türk karasularında yakalanan balıklardan bir tanesi de uçan balıktı, özellikle çocuklar televizyonda gördükleri için çok merak ettiler, onlar da müzemize gelme fırsatı bulacaklar. müze ve onu inceleyin.“dedi.

UÇAN BALIKLARA BÜYÜK İLGİ VAR

Uçan balığı ilk kez görenler, balığı inceledi. Usta balıkçı Kenan Balcı’dan balıklarla ilgili bilgi alan vatandaşlar şaşkınlığını gizleyemedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking