Cumartesi, Ekim 5

AKP’li Güler, ‘Uyutma olmak zorunda’ dedi: Hayvanların öldürülmesine kim karar verecek? – Son Dakika Türkiye Haberleri

AKP’nin sokak hayvanları ile ilgili hazırladığı kanun tasarısında sona gelindi. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, TBMM’nin temmuz ayındaki tatilinden önce Genel Kurul’a sunulması beklenen yasa teklifine ilişkin CNN Türk’e açıklamalarda bulundu.

Kanun hazırlanırken toplumun her kesimiyle temasa geçildiğini belirten Güler, şöyle konuştu: “En önemli konu kısırlaştırma olacak. Kısırlaştırmanın yanı sıra sahiplendirmeyi yani hayvansever vatandaşlarımızın sahiplenmesini teşvik etmeliyiz.”

“UYKU OLMALIDIR”

Anlaşmanın içinde “uyku”nun da yer alacağını belirten Güler, “Sedasyon olacak mı?” diye sordu. “Olmalı” sorusunu yanıtladı ve şunları söyledi:

“5996 sayılı Veteriner Hizmetleri Kanunu ile sosyal risk altında olan, kuduz riski taşıyan, hasta, sahiplenilemeyen ve beslenme güçlüğü çeken hayvanlarımız var. Bu nedenle barınaktaki diğer hayvanların sağlığını korumalıyız.”

“‘ÖTANASA’ OLARAK YASAYA ÇIKACAK”

Yasanın adının “ötanazi” olacağını vurgulayan Güler, şöyle konuştu: “Soğuk var, açlık var, saldırı var, hastalıklar var, o yüzden hayvanlarımızın güvenli alanlara götürülmesi gerekiyor. Sokakların güvenli olması gerekiyor. Bunlar Köpekler toplanıp nitelikli, kaliteli barınaklara götürülmeli.” .

KİM KARAR VERECEK?

Güler: “Barınağa getirilen köpeğe ötenazi yapılıp yapılmayacağına kim karar verecek?” sorusuna yanıt olarak: “Buraları veteriner gözetiminde kuruyorlar. Bunlar doktorlarımızın gözetiminde ortaya çıkacak konulardır. Kuduz, bulaşıcı hastalık taşıyan, saldırganlığı artmış, vahşileşmiş köpekler var. Rehabilite edilemeyecek kadar tabi ki bunun tespitini ve kararını görevli veteriner ve barınaktaki halk verecektir.” “Yöneticiler olacak” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking