Perşembe, Eylül 19

Annelerini öldüren babalarından şikayetçi olmadılar – Son Dakika Türkiye Haberleri

Bursa’da Leyla Koca’nın (45) kızları MK (16) ve Ş.K., tartışmanın ardından araçtan inerek uzaklaşırken eşi Hakkı Koca (55) tarafından bıçakla öldürüldü. (15), ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan babalarından şikayetçi olmadı.

Duruşmada ayrı ayrı ifade veren kızlar, annelerinin MZ adında bir erkek arkadaşının birkaç gün yanında kaldığını, kendilerine kötü davrandığını ve babalarına sürekli hakaret ettiğini söyledi.

31 Ağustos 2023’te Osmangazi İlçesi Emek Zekai Gümüşdiş Mahallesi Sanayi Caddesi üzerinde otomobil seyir halindeyken Leyla ile Hakkı Koca çifti arasında tartışma çıktı. Hakkı Koca’nın aracı yavaşlatması üzerine fırsattan yararlanan Leyla Koca, araçtan inerek kaçmaya çalıştı.

LEYLA KOCA HAYATINI KAYBETTİ

Peşinden koşan Hakkı Koca, cebinden çıkardığı bıçakla eşini 4 yerinden bıçakladı. O anlar iş yerinin güvenlik kamerasına da yansıdı. Hastaneye kaldırılan 4 çocuk annesi Leyla Koca hayatını kaybetti.

Hakkı Koca tutuklandı.

Hakkında “karısı ve eşini kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan Koca’nın davasına Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Tutuklu sanık duruşmada verdiği ifadede, eşinin metresi olduğunu belirterek, “Leyla’nın MZ adında bir sevgilisi vardı. Biliyordum. Kaza günü arabamda birlikte gidiyorduk. Telefonumu alıp sevgilisiyle konuştu. Sonra bana ‘M’nin çocukları. Beni takip ediyorlardı’ dedi. “dedi ve telefonu bana fırlattı. Dedim, MZ ile telefonda tartıştım. Bu sırada eşim araçtan inerek kaçmaya başladı. Aralarında kadınların da bulunduğu 3 kişi, ellerinde demir çubuklarla İo’ya saldırdı. Aldığım darbe sonucu yerde yatan Leyla’nın üzerine düştüm. “Bir kez bıçakladım, sonrasını hatırlamıyorum. Daha sonra vücudunda 4 bıçak yarası olduğunu öğrendim.” dedi.

KIZLARI AYRI DURUMDA

Davanın ikinci duruşmasında çiftin kızları ayrı ayrı tanık olarak ifade verdi.

Annesinin MZ adında bir erkek arkadaşı olduğunu, birkaç gün onun yanında kaldığını, kendisine kötü davrandığını ve onunla ilgilendiğini, babasına sürekli hakaret ettiğini belirten MK, şöyle devam etti:

“Annemle babam zaman zaman önemsiz sebeplerden tartışıyorlardı. Babam çalışıyordu ve annem bizimle hiç ilgilenmiyordu. Bu sırada annem birisiyle tanıştı ve 2 gün sonra evden ayrıldı. Bir süre sonra annem babama şöyle dedi: ‘Seni sevmiyorum, canın cehenneme, bulunduğum yerden çok mutluyum.’ “Annem ölmeden önce son bir buçuk yıldır bir ilişki içindeydi. Babamdan hiçbir şikayetim yok. ”

Ş.K. Annesinde ve babasının evliliğinde her zaman sorun olduğunu söylemek, “Babamın psikolojisi normal değil. Ancak annem sürekli eve gelip MZ’yi överek babamı kışkırtıyordu. Annem sürekli evden çıkıyordu. Babamın durumuna çok üzüldüm. Babamdan hiçbir şikayetim yok.” dedi.

Tutuklu sanık Hakkı Koca’nın avukatı Adnan Mutlu, müvekkilinin olayı planlamadığını belirterek, şunları söyledi: “Olay öncesinde maktulün başka bir adamla kaçışı tüm Türkiye’nin gözü önünde bir televizyon kanalında tartışılmıştı. Müşteri öldürmek isteseydi bunu yapardı.”

Duruşmayı erteleyen mahkeme, sanıkların tutukluluğunun devamına karar verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking casibom giriş